Hur är semesterhuset utrustat och inrett?

De flesta seemsterhus är privatägda och inredda efter husägarens personliga smak och kan därför variera. Standarden kan vara enkel och det kan vara ont om skåp och förvaringsutrymmen. Köket ska vara utrustat med de mest nödvändiga redskapen och porslin. I många hus finns även ex. tvättmaskin, diskmaskin, DVD, TV osv. I varje husbeskrivning hittar du detaljerad information om vad huset har för teknisk utrustning.

Får man vara fler i semesterhuset än maxantalet?

Ett extra barn under 4 år får vid de flesta hus följa med utan extra kostnad (utöver maxantalet). Information om det är möjligt finns i husbeskrivningen på de hus där möjligheten finns. Om ett extra barn ska följa med, ska det ändå alltid meddelas. Annars gäller: Det får inte övernatta mer personer i semesterhuset, än vad som är angivet i husbeskrivningen.

Det är inte tillåtet att tälta eller ställa sin husbil, husvagn eller liknade på tomten, för fler personer än vad som är tillåtet ska följa med.

Finns det täcken och kuddar i semesterhuset?

Ja, täcken och kuddar finns alltid till alla sängar. Om inte sängkläder ingår i hyresbeloppet eller kan hyras, måste du ta med egna. Information om vad som ingår eller vad som kan hyras hittar du om du klickar på priset i samband med sökningen eftre semesterhus. Är du allergisk, rekommenderar vi att du tar med egna täcken och kuddar. Vi kan även fråga husägaren, vilken typ av täcken och kuddar som finns i huset.

Jag är allergisk, finns det allergisanerade hus?

Nej, vi har inga speciella hus för allergiker. Vi kan heller inte garantera att hus där husdjur inte är tillåtet, aldrig har haft husdjur inne i huset. Det innebär alltså inte att de är allergivänliga.

Hur vet jag om slutstädning ingår i hyresbeloppet?

Vid en sökning av semesterhus kan du genom att klicka på priset få information om vad som ingår och vad som kan beställas extra på just det valda huset. Undantag är Kroatien, där slutstädning alltid ingår i priset.

Vad kostar en slutstädning?

Kostnaden för slutstädning varierar för varje land och typ av hus respektive storleken på huset. Om du ska städa huset själv, finns information om hur en slutstädning ska göras i ditt semesterhus.

Kan jag städa semesterhuset själv?

Du kan städa huset själv innan avresa, om inte semesterhuset har obligatorisk slutstädning, vilket innebär att det är obligatoriskt att betala för slutstädningen. Information om obligatorisk slutstädning hittar du vid sökning av hus när du klickar på priset. Husägare eller personal, beroende på vilket land du reser till kontrollerar din slutstädning innan avresa. Om det är möjligt att beställa slutstädning, kan du göra det genom att skicka blanketten "Tilläggsservice" till husägaren. Blanketten får du tillsammans med ditt hyresbevis efter att hela hyresbeloppet är inbetalt.

Måste jag ta med rengöringsmedel osv. till semesterhuset?

Ja, vi rekommenderar att du tar med det nödvändigaste, såsom toalettpapper, hushållspapper, diskmedel, tvättmedel, rengöringsmedel, kökshanddukar, dammtrasa. Det är inget som husägaren måste stå tillhanda med.

Vilka förbrukningskostnader måste jag räkna med?

Kostnader för ström, telefon, gas, vatten, ved och uppvärmning är varierande kostnader. Många av våra semesterhus har el- och vattenkostnader inkluderat i hyresbeloppet. Vad som är inkluderat i hyresbeloppet ser du när du klickar på priset i samband med sökning efter semsterhus. Förbrukningskostnader varierar pga. semesterhusets storlek, antal gäster, utrustning osv. Vi rekommenderar att stänga av tekniska apparater såsom TV etc. och släcka lampor när ni lämnar huset. Det sparar både in kostnaden och är även mer miljövänligt. Förbrukningskostanderna dras vanligast från depositionsavgiften eller betalas vid avresa direkt till husägaren eller nyckelutlämnaren.

Får jag ta med husdjur och hur många?

Ja, vi har många hus där det är tillåtet att ta med husdjur. Du kan "kryssa" för att du bara söker efter hus där husdjur är tillåtet när du söker efter ditt semesterhus på vår hemsida. Du ser även att husdjur är tillåtet på den gröna symbolen med vit hund i husbeskrivningen.

Om det är tillåtet att ta med husdjur, är det max 2 stycken som får tas med. Det tillkommer ingen extra kostnad för de två husdjuren.

I Sydeuropa (Frankrike, Spanien, Italien, Grekland, Kroatien) får endast ett husdjur tas med kostnadsfritt.

Om du vill ta med fler, kan vi göra en förfrågan hos husägaren.

När på dagen får jag tillgång till semesterhuset?

Sverige, Norge, Finland: Inflyttning sker oftast lördagar mellan 16-18.

Island: Ankomst endast torsdag och söndag. Senast 3 v innan ankomst ska ankomst/avresedag samt flygnummer dit och hem meddelas uthyrningsfirman.

Danmark: Du har tillgång till huset from kl 16:00 på ankomstdagen. Nyckeln kan hämtas mellan 15:00-20:00 lördagar under perioden 14 juni-6 september på våra lokalkontor. Under resten av året kan nyckeln hämtas mellan 15:00-18:00. Det kan förekomma avvikelser på vissa kontor.

Mellaneuropa: Inflyttning sker normalt lördagar mellan kl 16:00-19:00.

Sydeuropa: Inflyttning sker normalt lördagar mellan 17:00-19:00.

OBS! Du ska alltid meddela din ankomstid till ägaren, även om du ankommer inom den angiven tid. Glöm inte heller att meddela om ni skulle bli försenade.

För mer information angående ankomst/avresa läs under respektive land.

När på dagen måste jag lämna huset?

Huset måste lämnas senast kl 10:00 på avresedagen. Tänk på att huset ska städas och lämnas i rent och ordentligt skick innan avresan, om inte slutstädning ingår eller har beställts. OBS! Om huset inte har städats ordentligt, kan kostnaden för extra städning debiteras i efterhand.

För mer information angående ankomst/avresa läs under respektive land.

Kan jag komma senare till semesterhuset?

Danmark: En senare ankomst är möjlig, om nyckel hämtas på ett av våra lokalkontor. Meddela dock alltid din ankomst innan avresan. Oftast så är inte en senare avresa möjlig.

Andra länder: Vid en senare ankomst måste vi fråga husägaren om det är möjligt, det samma gäller vid en senare avresa. I Sydeuropa kan det tillkomma en avgift vid senare ankomst.

OBS! Glöm inte att meddela ev. förseningar!

Måste jag ta med egna sängkläder?

Ja, om inget annat anges på bokningen, så ingår inte sängkläder eller handdukar. Däremot kan man ofta hyra sängkläder av husägaren. Information om det är möjligt att hyra och vad som ingår i hyresbeloppet får du genom att klicka på priset efter att du gjort en sökning samt genom blanketten ”Tilläggsservice”. Den får du tillsammans med hyresbeviset efter att slutsumman är betald. Pris per set ca 80-150 SEK. Undantaget är Kroatien där sängkläder alltid ingår i hyran. Där ingår även en liten handduk, men vi rekommenderar ändå att man tar med en extra handduk själv.